Vse kategorije
EN

Aktualnih dogodkov

Domov>Novice>Aktualnih dogodkov

Sledovi ogljikovega monoksida lahko zdravijo vnetje

Čas: 2021-05-11 Ogledi: 61

aw0bw-wfm4o

Za več informacij kliknite Natrijev hiposulfit


Znano je, da je ogljikov monoksid strupen in vdihavanje dihalnih poti lahko povzroči poškodbe možganov in celo smrt, vendar lahko ogljikov monoksid v sledovih pomaga zmanjšati vnetje. Znanstveniki v Nemčiji in na Nizozemskem so razvili nov način za zdravljenje vnetja s počasnim sproščanjem karbomonoksida s fotodinamično terapijo.

Fotodinamična terapija poteka s selektivno fotodinamično reakcijo za uničenje obolelega tkiva, vbrizga se v človeško telo ali prevlečeno s fotosenzibilizatorjem ali kožo, in položaj svetlobnega obsevanja lezij določenih valovnih dolžin bo fotosenzibilizator proizvedel strupene snovi za uničenje lezij. Raziskovalci z univerze Jena v Nemčiji in univerze Leiden na Nizozemskem so ugotovili, da lahko podoben pristop aktivira molekule ogljikovega monoksida v telesu in na površini telesa.

Prej so se molekule ogljikovega monoksida sproščale iz shranjenih materialov, ki so običajno obsevani z modrimi ali ultravijoličnimi žarki. bolj škodljivo. Da bi rešili ta problem, so raziskovalci poskusili s fotosenzibilizatorjem v manganovih karbonilnih spojinah, ki vsebujejo ogljikov monoksid, nato pa varneje uporabiti rdečo svetlobo, fotosenzibilizator za energijo in prenos energije na manganove karbonilne spojine. Manganove karbonilne spojine lahko za pridobitev dovolj energije sprostijo molekule ogljikovega monoksida.

V naslednjih poskusih so raziskovalci fotosenzibilizatorju in manganovi karbonilni spojini dodali plastično vlakno, da bi ustvarili mrežo vlaken, nato pa pokrili površino kože z vnetjem z obsevanjem rdeče svetlobe, da bi pozdravili vnetje rane. Toda raziskovalci so povedali novo. terapijo je treba še dodatno preučiti.

Pomoč strankam

Pridružite se nam in bodite prvi, ki boste izvedeli za naše najnovejše izdelke in promocije.

Vroče kategorije